Menu

To essentielle råd til vordende forældre: Få økonomi og barsel til at hænge sammen

18. august 2017 - Børn, Spareråd
To essentielle råd til vordende forældre: Få økonomi og barsel til at hænge sammen

Hvis du er hidtil uprøvet forælder, så er der garanteret mange ting, som du stadig har behov for at stille spørgsmålstegn ved, blive klogere på og finde ud af, inden barnet kommer. Den følelse vil du sandsynligvis have, også efter barnet er født. For det involverer utroligt mange ting, når man får et barn, og det er ikke noget, man kan læse sig til. Rigtig mange af tingene er noget, man tager hen ad vejen, og som man tackler, når det dukker op. Én af de ting, som mange dog kæmper med både før og efter fødslen, og i særdeleshed under barslen, er økonomien. Det er dyrt at have baby, det er en af de ting, du med sikkerhed kan regne med. Derfor har vi samlet et par gode råd til, hvordan du griber situationen an, inden barnet kommer. Fokus ligger her, fordi det er helt essentielt at være forberedt.

Start i god tid og læg et nyt budget

En fødsel kommer aldrig uventet. Med andre ord, så har du god tid til at forberede dig, ligesom at der også bør være plads til dage, hvor frustration og fortvivlelse får lov at dominere. Disse dage, og usikkerheden, kan du dog komme til livs ved at starte i god tid. Første skridt er, at lægge et nyt budget, som tager højde for de mange ændringer, der kommer til at ske. Dette giver også rum til at gennemskue, hvor du eventuelt kan spare lidt penge.

For mange er det faktisk sådan, at man i denne proces indser, at enkelte hårde hvidevarer skal skiftes ud inden, fordi man sparer rigtig mange penge ved at have maskiner med høj energimærkning. Det gør man, fordi der kommer gang i forbruget og driften af disse dyre maskiner, når barnet kommer. Så klik her for de bedste online rabatkoder til Skousen eller her for de bedste til WhiteAway, således at vaskemaskine og tørretumbler er klar til barnets ankomst. 

Få styr på det mest basale babyudstyr

Babyudstyr kommer i mange afskygninger. Nogle ting er ganske enkelt et tegn på usund forbrugerkultur og overforbrug, mens andre er nødvendige helt ind til benet. Her kommer du længst med at spørge andre forældre til råds; hvad var deres mest essentielle udstyr, hvilke mærker kan de anbefale, og hvilken ting havde de ikke været foruden? Dernæst, så skal der handles ind. Som førstegangsforældre er der god chance for, at man mangler en del ting, hvad end det så er babyalarm, babystol, barnesæde til bilen eller noget helt fjerde.

Når du har styr på, hvilke basale ting der er nødvendige for jer, så går dette tip på, at der skal jages tilbud. Men faktisk kommer gode tilbud i anden række, for tag lige at spørg rundt først i omgangskredsen, om nogle har babyudstyr til at ligge ubrugt hen. Her kommer man rigtig langt med en simpel Facebook-opdatering. Folk er faktisk ganske villige til at hjælpe, så bliv ikke overrasket, hvis hjælpen kommer fra en uventet side af.

Efter du har sat det i værk, så husk at holde din tjekliste ajour. Er der nogle ting, du hellere vil købe som ny, fordi I gerne vil have jeres helt eget, så kommer man også langt med at tjekke og sammenligne priser online. Her kan være en mindre formue at spare, ligesom at i også kan tillade jer at finde det produkt, som passer bedst til jeres behov og jeres budget.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *