Menu

Skab et eventyrligt børneværelse

31. oktober 2017 - Børn
Skab et eventyrligt børneværelse

At indrette det perfekte børneværelse kan for kommende forældre være en udfordring, for hvordan gør man værelset både brugbart og børnevenligt? Læs med her og få inspiration til, hvordan I indretter et børneværelse, som både I og den lille på sigt vil blive glad for.

Tag på eventyr hver dag

Børn har en livlig fantasi, så indret også gerne værelset herefter. Hæng flotte, store billeder på væggene eller sæt fototapet op – det vil helt sikkert blive populært, når den lille bliver lidt ældre. Klikker I på dette link, bliver I sendt videre til en hjemmeside, som sælger en masse eventyrligt fototapet. Sæt fototapet med dyr på væggene, så det føles som at være i Zoologisk Have hver dag, eller sæt tapet med Find Holger op, så barnet i stedet for at sidde med hovedet i bogen kan bevæge sig rundt og finde ham på den store væg. Er der en kommende fodboldspiller gemt i den lille ny, kan I med fordel sætte fodboldtapet op, mens hestetapet er populært blandt pigerne. Der findes en masse gode muligheder, som er med til at bringe liv og eventyr helt ind i børneværelset. Det giver børn plads til at være børn, når fantasien får frit spil.

Hold de andre vægge neutrale

Hvis I gør brug af de eventyrlige fototapeter, kan det være en fordel at holde de resterende vægge i en neutral farve. På den måde er der en god balance, så der hverken sker for meget eller for lidt på børneværelset. Det giver jer også mulighed for på sigt blot at male én væg fremfor at male alle fire, hvis barnet ønsker noget mere neutralt, når det bliver ældre.

Gør værelset personligt

Noget, der i dag ofte glemmes i indretningen, er at give plads til personlighed. Det kan måske være svært at gøre værelset meget personligt inden fødslen, men efter er der mulighed for at hænge oplysninger om fødsels-, dåbsdag og så videre på væggene. I kan desuden hænge et sødt navneskilt på døren og billeder på væggene, så ingen er i tvivl om, hvem værelset tilhører.

Hvad skal værelset bruges til?

Udover at skabe et eventyrligt børneværelse er det også vigtigt at gøre sig tanker om, hvad værelset rent praktisk skal bruges til. Skal der være pusleplads, eller foregår det i et andet rum? Og skal der være plads til opbevaring af børnetøj og bleer? Nogle vælger udelukkende at anvende værelset som frirum og soverum for barnet, mens andre også anvender det til praktiske formål. Dét kan være en god ide at tage stilling til fra start.

Leg og lær

Når værelset skal indrettes, kan det også være en fordel at give barnet mulighed for at lære gennem leg. Der findes en masse legetøj, som kan være med til at udvikle barnets kompetencer, uanset hvilken alder det har. På sigt kan I også hænge et alfabet på væggen, så barnet allerede inden skolestart lærer bogstaverne at kende og måske endda kan begynde at stave simple ord. Men barnet skal naturligvis have en vis alder, inden det bliver aktuelt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *