Menu

Sådan indretter I et fint og praktisk børneværelse

27. oktober 2017 - Børn
Sådan indretter I et fint og praktisk børneværelse

Når der kommer en lille ny til verden, er der mange ting, som skal overvejes. En af disse er indretningen af børneværelset. Hvordan skal det se ud, hvilke ting er der behov for, og hvordan indretter I det, hvis I endnu ikke kender barnets køn? Læs med her og få svar på nogle af alle disse spørgsmål.

Hvem tilhører værelset?

Når børneværelset skal indrettes, er det en god ide at forsøge at gøre det personligt. Det kan i nogle tilfælde være lidt svært at gøre inden fødslen, men når barnet er født, kan I hænge navneskilt på døren samt billeder og oplysninger om fødslen på væggene. Der findes firmaer, som sælger fine, stilfulde træplader med oplysninger om dato, klokkeslæt og vægt. Det kan være med til på moderne vis at bevare mindet om jeres barns fødsel, og det vil helt sikkert være sjovt for barnet at se, når det bliver ældre.

Lær gennem leg

Mange forbinder børneværelset med et sted, hvor barnet skal have mulighed for at lege med bamser, dukker og biler – og det skal det helt sikkert også være. Men hvorfor ikke også give barnet mulighed for at lære gennem leg? I kan med fordel købe legetøj, som udvikler barnets kompetencer. Spørg gerne i legetøjsbutikken – de ved helt sikkert, hvad det enkelte stykke legetøj kan bidrage med. Når barnet bliver lidt ældre, kan det være en rigtig god ide at hænge et alfabet op på væggen. Der findes mange fine slags, som giver barnet mulighed for at stifte bekendtskab med bogstaverne allerede inden skolestart. Barnet vil få mulighed for at lære bogstaverne at kende og måske endda lære at stave simple ord. Det kan i hvert fald ikke skade.

Farven på væggene

Hvis I endnu ikke kender barnets køn, kan det være svært at vide, hvilken farve væggene skal have. Men det kan faktisk være en rigtig god ide, hverken at male væggene lyserøde eller lyseblå. Vælger I en neutral farve, har I mulighed for at gå i gang med malerarbejdet med det samme, og på sigt er det også en utrolig god løsning. Så slipper I nemlig for at skulle dække det lyserøde eller lyseblå, når barnet bliver for gammel til denne farve. Synes I, at de neutrale vægge bliver lidt for kedelige, er en rigtig god løsning at pynte med wallstickers. Wallstickers fås både til piger og drenge og kan være store som små. Er I interesseret i at se nærmere på nogle, kan I med fordel klikke på dette link. Her har I mulighed for at se wallstickers med alt fra dyremotiver til søde børnesange. Børnesangene vil med garanti give fantasien frit spil og bidrage til at digte godnathistorierne.

Gem rodet væk

Der skal være plads til leg på børneværelset, men det er også en god ide engang imellem at kunne gemme alle legesagerne væk. Anskaffer I jer nogle opbevaringskasser, som sættes under sengen eller i skabet, er det nemt klaret. Så er der både plads til børn såvel som voksne. Det vil I helt sikkert blive glade for i længden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *