Menu

Fire nemme råd til at spare penge i hverdagen

14. april 2017 - Spareråd
Fire nemme råd til at spare penge i hverdagen

Det kan være hårdt at spare penge i hverdagen. Der er dog ingen grund til fortvivlelse, fordi allerede i dag kan du spare penge og få luft i budgettet med disse fire “hverdagsråd”!

Du behøver ikke at have økonomiske problemer for at værdsætte et uventet overskud på kontoen. Pengebesparelse kan være en vanskelig størrelse, men det behøves det langt fra at være. Du kan dagligt spare penge ved at foretage en eller flere af disse småjusteringer – helt uden besvær.

Hold styr på budgettet

Et overskueligt budget er et absolut must, hvis du vil have et godt overblik over din økonomi. Budgettet skal rumme både indtægter og udgifter, og det er vigtigt, at du opdaterer det løbende. Budgettering runger måske hult i dine ører, men det er slet ikke så svært, som det lyder. Det er på ingen måde nødvendigt at nedskrive hvert eneste køb – budgettet skal bare give dig et indblik i dine cirka-udgifter for at sikre, at du ikke bruger flere penge, end du har.

Husk indkøbslisten

Indkøbsturen kan gå hen og blive en meget dyr fornøjelse, hvis du lader dig friste af unødvendige varer. Du kan dog minimere spontanindkøb ved at planlægge dine indkøbsture og lave indkøbslister. Hvis du følger en indkøbsliste miniminerer du risikoen for at komme hjem med en masse ting og sager, som du egentlig ikke har brug for. Det kan også være pengebesparende at sørge for ikke at købe ind, når du er sulten. En tom mave fungerer ofte magnetisk for snacks og fast food, og derfor kan du spare penge ved at spise hjemmefra.

Overvej dine køb grundigt

De fleste fejlkøb er spontane og snarere et udtryk for købelyst end et egentligt behov. Det er derfor vigtigt, at du ikke lader dig forhaste i købssituationen. Stop op, træk vejret og overvej, om du virkelig har brug for varen. Tid kan også være et godt redskab i købssituationen. Giv det en uge, hvis du er i tvivl om behovet for en specifik vare. I de fleste tilfælde vil det vise sig, at du har glemt alt om varen efter et par dage. Husk også på, at det er ganske tilladt at returnere en vare, hvis du er kommet til at foretage et fejlkøb. Har du ikke brug for nyt tøj, der er skræddersyet, så drop det. Det sætter budgettet over styr.

Køb brugt og godt

Næsten alle varer falder i værdi i det øjeblik, som de langes over kassen eller tages i brug. Genbrug og secondhand hitter overalt lige fra det nærmeste gadehjørne til markeder og netbutikker – og her kan du spare rigtig mange penge. Kvaliteten på brugte varer er ofte uændret på trods af brug. Du kan for eksempel opdatere garderoben for en slik i den lokale genbrugsbutik eller renovere kontoret med brugte kvalitetsmøbler. Du kan selvfølgelig også tjene penge på at sælge de ting, som du ikke selv bruger længere – og her er det kun fantasien, der sætter grænser. En grundig forårsoprydning kan bringe mange værdifund med sig, som kan sælges på nul komma fem og sikre overskud på kontoen.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *