Menu

5 råd til forældre, der mangler overskud i hverdagen

12. november 2017 - Tips
5 råd til forældre, der mangler overskud i hverdagen

Det kan være svært som forælder at finde tid og overskud til alt det, man gerne vil. Men selvom dagligdagen kan virke som et fastlåst trummerum, er der heldigvis hjælp at hente. Vi kommer i denne artikel med fem bud på, hvordan du kan få tiden og overskuddet tilbage til dig selv og dit parforhold.

Planlæg en date-aften

Overgangen fra parforhold til familie kan være svær, når to bliver til tre, og opmærksomheden pludselig rettes mod en lille ny. Hvor I førhen havde masser af tid til at dyrke kærligheden, er børnene nu kommet i centrum. Og selvom I nyder at have børn og tilbringe alt tiden med dem, kan det alligevel være en god investering også at sætte tid af til, at det er parforholdet, som er i fokus. Samtidig vil en date-aften være med til at give lidt variation til dagligdagen, så I både har noget konkret at se frem til, samtidig med at dagene ikke så let flyder sammen.

Rengøringshjælp

For mange kan det være en fremmed tanke at lade andre stå for rengøringen i sit hjem. Men netop denne hjælp kan vise sig at være en god investering. Investerer du i en rengøringshjælp, vælger du ikke kun den sure pligt fra – du vælger også tiden med dig selv og din familie til.

Hvor du, som det er nu, måske bruger hele weekenddage på praktiske pligter, hvad end det er støvsugning, tøjvask eller vedligeholdelse af huset, vil du i stedet kunne bruge disse timer på at få et tiltrængt åndehul i hverdagen. Du kan få rengøringshjælp til alt fra vinduespudsning til hovedrengøring. Et renoveringsprojekt som at lave en algebehandling af huset kan let være noget, som du selv vil bruge mange weekenddage på. Tid, som vel at mærke går fra dit samvær med familien. Hvis du vælger at få rengøringshjælp til alt fra hovedrengøring til algebehandling af facaden eller taget, får du til gengæld mange timer med tid til nærvær og selvforkælelse.

Benyt dig af dit netværk

Hvis du har et godt netværk, er det med at benytte dig af det. Dette kan både dine børn såvel som du – og også dit netværk – nyde godt af. Selvom det garanteret er en topprioritet for dig at vælge tiden med dine børn til, er der ingen skam i at få dem passet nu og da. Det kan være godt og sundt for børnene at have en aften ved mormor, både fordi det er med til styrke kærlighedsbåndet til andre voksne mennesker, samtidig med at de fra en tidlig alder lære at tilpasse sig forskellige rutiner – og så kan din kæreste og dig måske få et tiltrængt pusterum.

Involvér børnene i de daglige aktiviteter

Selvom det kan virke fristende at få ordnet de praktiske gøremål på egen hånd, kan der alligevel være fordele ved at involvere børnene. Ganske vist går det hurtigere, hvis du selv skræller kartoflerne. Men hjælper børnene til, bliver tid, som normalt er sat af til praktiske gøremål, til kvalitetstid, hvor I måske vil finde samvær på en ny måde!

Du genkender måske oplevelsen af at du, når du ved aftensmaden spørger ind til skoledagen, får at vide at dagen altid bare er gået fint – og det bliver du jo ikke meget klogere af. Men for et barn kan det være svært at overskue hele dagen og sætte ord på, hvad der er sket. Når I derimod laver noget sammen, kan aktiviteter måske lede tankerne hen imod noget andet sjovt, barnet har oplevet. På den måde kan de daglige gøremål være en lejlighed til, at nye samtaler og samværsformer opstår.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *